Sri Lanka tulvad jätsid tuhanded kodutuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamili naised ruttamas vihmavarjudega läbi soise ala Sri Lankas.
Tamili naised ruttamas vihmavarjudega läbi soise ala Sri Lankas. Foto: AP / Scanpix

Sri Lanka saareriigis viimastel nädalatel sadanud paduvihmad tõid kaasa üleujutusi ja maalihkeid, mille eest olid sunnitud põgenema kümned tuhanded inimesed.

Nädalavahetusel lõpuks leevenemise märke näitavad ekstreemsed ilmaolud mõjusid enim saare idaosas asuvaid piirkondi, kuid a riigi kirdenurgas mõjutas kaua väldanud sadu pooltsadat tuhandet elanikku, vahendas BBC Weather.

 

Üleujutused ja mudalaviinid on põhjustanud tõsist kahju nii regiooni infrastruktuurile kui ka põllumajandusele.

 

Sri Lanka troopilises kliimas on mussoonvihmad tavaline nähtus. Need vallanduvad kahel perioodil aastas üle kogu riigi. Maist oktoobrini toovad edelast puhuvad mussoonid niisket õhku India ookeanilt, detsembrist märtsini saabub aga niiske õhk Bengali lahelt.

Praeguseks juba vaibuma pidava sesooni lõpus seekord vallandunud hoovihmade põhjuseks peavad meteoroloogid ka pikka madalrõhkkonna viibimist selles regioonis, mis tõi tulvad ka mitmele poole Lõuna-Indias. Edasi ennustatakse saareriigile siiski veidi kuivemat ilma, mis vältab vähemalt nädala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles