Paide tehisjärve hiidkala kugistab kajakaid ja parte

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kalamehe Kaido Krassi sõnul hakkasid kalamehed Paide tehisjärves linde söövast hiiglaslikust kalast rääkima juba kevadel.
Paide kalamehe Kaido Krassi sõnul hakkasid kalamehed Paide tehisjärves linde söövast hiiglaslikust kalast rääkima juba kevadel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Paide tehisjärves elutseb hiiglaslik kala, kes haarab oma lõugade vahele veekogule tiibu puhkama tulnud ning toitu otsivaid parte ja kajakaid.

Paide kalamees Kaido Krass ütles, et Paide tehisjärves linde söövast hiiglaslikust kalast hakkasid kalamehed rääkima juba kevadel, kirjutab Järva Teataja.

Krass selgitas, et üks kalamees näinud kevadel, kuidas järve keskel püüab part meeleheitlikult õhku tõusta, kuid keegi justkui hoiaks teda kinni.

Võitlus olnud äge ja sulgi lennanud igasse ilmakaarde, kuni pardi jõud rauges ja ta vee alla kadus.

Lõplikult sai Krass kinnitust hiiglaslikust röövkalast ühel varajasel hommikupoolikul, kui läks taas tehisjärvele kalastama.

Randa lasteala juurde jõudnud, nägi ta madalas vees ujumas paarikümmet kajakat ja parti.

Krass sõnas, et oli lindudest just möödunud, kui kuulis selja taga hirmsat hädakisa. «Üht kajakat vedas vee alla palginotti meenutav elukas,» lausus ta. «Hetk hiljem seletas silm, et see on suur kala, kelle lõugade vahel on sorakil tiibadega kajakas.»

Et Paide tehisjärv on üle 25 aasta vana, pakkus Krass, et küllap «veekoll» on mõni paarikümne aasta vanune haug.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles