Ilm püsib jahe ja vihmahoogudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Priit Pihlap

Seekordsed soojarekordid mõõdeti pühapäeval, mil nii Narva-Jõesuu kui ka Võru meteoroloogiajaamas mõõdeti soojakraade 30.


Sellel nädalal suurt sooja enam loota ei ole ning leppida tuleb kümmekond kraadi madalamate termomeetrinäitudega.

Vihmasadudestki lähiajal pääsu pole, sest põhilisteks ilmakujundajateks on meil üle Skandinaavia tõttavad madalrõhkkonnad.

Teisipäeva hommikul pilvisus tiheneb, võib hoovihma sadada ja äikest olla. Õhtupoolikul pilvisus hõreneb ja saju võimalus on väiksem. Puhub edelatuul 5-11, saartel puhanguti 13 m/s. Sooja on 17...21°C.

Pühapäevasele suurele kuumusele Lõuna-Eestis järgnes pikk äikesehoog. Pikne sähvis üle Eesti, ent tugevaim oli see Tartus, Võrus ja Põlvamaal.

Äike kestis keskööst täna hommikul kella 5ni ning Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi detektor registreeris Eestis kokku 455 pikselööki, ütles EMHi sünoptik Merike Merilain Postimees.ee'le. Vaata Postimees.ee lugeja pilte öisest äikesest Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles